close up van handen met houtskool konjac spons voor een badjas ook in zelfde kleur antraciet

Een konjac spons. Wat is het en wat doet het?

Tot voor kort wist ik niet van het bestaan van een konjac spons af. En nu wil ik niet meer zonder. Mijn gezicht is zacht en alle oneffenheden verdwenen binnen twee dagen als sneeuw voor de zon.

Ik ging op onderzoek uit. Wat is een konjac spons, wat doet het en waarom is de één zoveel duurder dan de ander.

Wat is een Konjac spons

Een konjac spons wordt gemaakt van de poedervormige wortel van de konjac plant welke voornamelijk te vinden is in Oost-Azië.

Het sponsje reinigt tot diep in de poriën en frist de doffe huid op. Deze reinigende werking draagt dit kleine sponsje van nature bij zich, mits het sponsje geen chemische bewerking heeft ondergaan. Daarover zo meer.

De wortel van de konjac plant wordt verwarmd en vervolgens snel gekoeld. Tijdens het koelen kunnen er andere ingrediënten aan toegevoegd worden, zodat de spons een toegevoegde waarde krijgt. Zoals houtskool voor de onrustige huid..of collageen voor de oudere huid. Konjac sponzen zijn geschikt voor ieder huidtype, ook voor de zeer gevoelige huid.

Let wel op de juiste kwaliteit, want zoals bij zoveel andere producten zijn er ook ‘konjac’ sponzen verkrijgbaar die niet puur zijn en dus niet de juiste werking hebben. Kom ik zo ook op terug..

Wat doet het

Een konjac sponsje voor het gezicht is licht exfoliërend waardoor het de doorbloeding bevordert, dode huidcellen verwijdert, restanten make-up weghaalt en nieuwe huidcellen genereert. Dit stukje is zo goed als het zelfde als een alledaagse scrub of de plastic loofah die we allemaal wel kennen. Maar nu volgen de extra's:

Een konjac spons is Ph-neutraal, waardoor ook mensen met een zeer gevoelige huid het sponsje kunnen gebruiken.

Een konjac spons zit vól met vitamines en mineralen: A, B1, B2, B6, B12, C, D en E. Plus de mineralen zoals koper, zink, ijzer en magnesium. Het natuurlijke sponsje bevat eiwitten, lipiden en vetzuren. En precies deze natuurlijke toevoegingen maken het sponsje speciaal. Het reinigt, scrubt én voegt al het bovenstaande toe zodat je huid echt gaat stralen.

Hoe gebruik ik het

Net uit de verpakking is het sponsje hard en klein. Even 30 seconden weken in water en het is wat groter en heerlijk zacht. Onder de douche of bij het wassen...of voor de tv..wat jij wilt. Kleine ronde bewegingen, liefst in de hals beginnen via de kaak, wangen omhoog. Je kan je lippen mee scrubben, je neus...alles zal je dankbaar zijn.

Ik gebruik het sponsje elke dag, omdat het zo mild is kan dat zeker. En omdat ik fan ben, gebruik ik de grote variant ook, voor het hele lichaam.

Even een veeg zeep over de spons en voilá, klaar voor de kinderen om het hele lichaam mee in te smeren. Aan elk sponsje zit een handig touwtje, zodat het vegen makkelijk is, én zodat je het sponsje na gebruik te drogen kan ophangen. Na elk gebruik droogt het sponsje en is het hard.

Wat vervangt het

Het konjac sponsje vervangt mijn gezichtsscrub, mijn bodyscrub, mijn gezichtsreiniger, alle (plastic) verpakkingen waar bovenstaande producten in zaten en wat betreft duurzaamheid scheelt dit daardoor ook: liever 1 product dan 3 producten. O ja, het is 100% biologisch afbreekbaar. Wanneer het sponsje na 2 á 3 maanden uit elkaar begint te vallen, kan het zo je tuin in.

Goede en slechte sponsjes

Net zoals bijna alles zijn er goede sponsjes en slechte sponzen. De goede konjac sponsjes hebben geen chemische bewerking ondergaan, zodat ze naast het scrubben ook de toegevoegde werkingen hebben en alle vitamines en mineralen meedragen. Daarnaast zijn de goede sponsjes gemaakt van de beste stukken wortel van de konjac plant en niet de afvalstukken. De reviews van de goedkopere sponsjes is nog wel eens dat het na eenmalig gebruik uit elkaar valt of zelfs gaat stinken. Een goede spons gaat maanden mee.

Een konjac spons zit ter bescherming altijd in een plastic. Ik zal zelf altijd kiezen voor een recycled plastic in een verder geheel kartonnen doosje. De goedkopere sponsjes zitten vrij vaak in een grote plastic verpakking. Als het dan ook nog een chemische behandeling heeft gehad is het bij afbreken ook niet meer geschikt om op de composthoop te gooien. Niet leuk voor het milieu, niet duurzaam en doet voor je huid ook niet veel.

Puur, Walnoot en Houtskool

Waar we eerst een hele serie konjac sponzen verkochten, hebben we er nu voor gekozen om de 3 best verkochte konjac sponzen op voorraad te hebben. Er is nu nog steeds voor ieder huidtype een spons voor zowel het gezicht als het lichaam. 

Welke?

 

Konjac spons Puur

De pure Konjac spons is geschikt voor alle huidtypes en is bijzonder goed voor een zeer gevoelige huid, zonder toevoeging van extra ingrediënten. Deze puur witte konjac reinigt grondig met minimale kans op irritatie en biedt een verfrissende exfoliërende werking. Zo veilig dat deze zelfs voor een babyhuidje gebruikt kan worden.

Deze spons hebben we voor het gezicht en in een heerlijke dikke badspons.

 

 

Konjac spons Walnoot

Dit is een wel heel bijzondere spons en bevat deeltjes van de schil van walnoten. Deze zorgen voor een extra aangenaam peeling effect.

Deze spons hebben we voor het gezicht en in een fijne badspons met ribbels. 

Konjac spons met Houtskool

Voor een acné gevoelige en problematische huid raden we de Konjac spons met bamboehoutskool aan. Bamboo charcoal is zeer poreus en absorbeert niet alleen het overtollige olie van de huid, het werkt ook om bacteriën die acné veroorzaken te verwijderen. Geactiveerde houtskool staat bekend om zijn diep absorberende en ontgiftende eigenschappen en wordt al honderden jaren in de gezondheid en de geneeskunde gebruikt.

 

Wil u liever de lavendel, green tea, peppermint, aloë vera, franse klei, lycopeen of collageen spons? Dan kan ik die voor u bestellen. Houdt u rekening met 2 extra werkdagen levertijd. 

Als u nog niet bekend bent met de spons, probeer het, het zal u bevallen!

oude foto van konjac fabriek in japan, waar konjac sponzen gemaakt werden

Bovenstaande foto is een oude foto van een konjac fabriek in Japan, waar de konjac sponsjes gemaakt werden. 

 

 

Terug naar blog